FT Stinger systemen
Dit product is speciaal ontworpen voor: • Kleine generatorkamers • Boegschroeven • Kleine elektrische ruimtes • Reserve brandstof opslagruimtes •

FT Stinger Serie
SEA-FIRE FM-200® Stinger FT automatische systemen zijn gebruiksklare systemen die ontworpen zijn voor een eenvoudige installatie op de meest complexe plaatsen.
De systemen zijn zelf-activerend, hebben weinig onderhoud nodig en zijn een zeer effectieve en goedkope oplossing voor de toepassing op plaatsen waar ontvlambare vloeistoffen zich bevinden. De stinger FT serie heeft geen externe stroomvoorziening nodig waardoor het systeem bij stroomuitval gewoon functioneert. De Stinger FT serie is met name geschikt voor de kleinere ruimtes, 4.2 m3(150 cu ft) of minder.
Het lage druk systeem werkt door middel van een buis die door de ruimte heen wordt geleid.
Wanneer de temperatuur boven de 79 graden Celsius (175 F) komt, vormt zich een mondstuk op het heetste gedeelte van de buis. Via dit mondstuk zal al het blusmiddel ontladen worden in de ruimte.

Installatie
HET JUISTE SYSTEEM VOOR UW RUIMTE KIEZEN:
1.Bepaal de inhoud van de ruimte (Lengte*breedte*hoogte). Hou daarbij rekening met de kromming van de romp en de inhoud van eventuele machines e.d.
2.Kies een automatisch of manueel bediend systeem met behulp van de tabel. Daarbij dient u er op te letten dat de toepasbare inhoud gelijk is of hoger is dat de inhoud van de te beveiligen ruimte.

TOEPASSING:
SEA-FIRE STINGER systemen zijn ontworpen om een specifiek volume in een afgeloten ruimte te beschermen. De systemen zijn het meeste geschikt voor kleine ruimtes, 4.2m3 (150 cu ft) of minder, die minder toegankelijk zijn. Ook wanneer de ruimte te klein is om een cilinder in te monteren is het met dit systeem mogelijk de cylinder buiten de ruimte te monteren. De Stinger is toepasbaar in ruimtes waar de temperatuur tussen de -18 graden Celsius en 54 graden Celsius ligt.

INSTALLATIE:
De stinger systemen zijn gebruiksklaar. Voor iedere afmeting is een specifiek stinger model. Daardoor is het kiezen van het juiste systeem en installatie relatief simpel.
Alle systemen worden geleverd met een stevige ophangbeugel voor de cilinder, twee schot adapters , zes bevestigingsbeugels voor de buis en een makkelijk leesbare handleiding.
LAGE DRUKSCHAKELAAR:
Alle stingers zijn uitgerust met een lage drukschakelaar. De schakelaar wordt geactiveerd wanneer de druk beneden de 200 psi zakt. De lage druk heeft een tweeledige functie:
1.Indien er een langzaam lek ontstaat geeft het een waarschuwingssignaal af.
2.Wanneer er een blussing plaats vind geeft het systeem ook een waarschuwing af.
ONTWORPEN VOOR RUIMTES VAN:
0.71 m3 (25 cu ft) tot 4.2 m3 (150 cu ft)

ACTIVERINGS TEMPERATUUR
175˚F (79˚C)
OPERATIONELE DRUK:
240 psi bij 21.1 graden Celsius (70 F).

ZELFACTIVERENDE SYSTEMEN:
Alle Sea-Fire stinger Systemen zijn zelf -activerende systemen.

HERVULLING:
Geen van de Sea-fire stinger systemen zijn hervulbaar. Neem contact op met uw dealer voor het vervangen van uw systeem.
WESTHEART INTERNATIONAL
T.:  +31(0)591-394606
M.: +31(06)-53163997
Westheart International BV
Energiestraat 13
7891 GW Klazienaveen
Postbus 147
7890 AC Klazienaveen
Telefoon: 0591-394606
Mobiel: 06 53163997